Köszöntünk minden kedves látogatót iskolánk honlapján!

Iskoláról

Művészetoktatás:

A művészetoktatás legfőbb célja a szabadidő igényes eltöltése, ahol a közös szorgalmas munka eredményeként a gyerekek világlátása gazdagodik. A művészeti tevékenységeknek személyiség- és képességfejlesztő hatása van, melynek kiaknázásával műértő, az alkotás folyamatában részt vevő, azok értelmét ismerő gyerekeket nevelünk, akik a mindennapokban el tudják különíteni az értékeset az értéktelentől, a hasznosat a károstól, az igényest az igénytelentől. Akik kiszorítják a életükből és környezetükből a „kulturálisan szennyezett légkört” és „friss levegőt” hoznak helyette. Akik szeretik a művészeteket és értik a művész üzenetét. Akik közül később majd néhányan üzennek is...

Diáksport:

A sportolást kedvelők választhatnak a labdarúgás, kosár- és kézilabda, talajtorna és játékos gyermektorna közül, valamint a Gödi Sportergyesület lehetőséget biztosít az asztalitenisz, tollaslabda és a sakk kipróbálására. A gyermekeket különböző sportágakban versenyekre, Diákolimpiára nevezzük be. A számos sportversenyen szép eredményeket érünk el minden évben.
Az alsósok szervezett úszásoktatáson, a kiszűrt gyerekek gyógytestnevelésen vehetnek részt. A kisebbek edzettségét a túraszakkör is fejleszti.

Idegennyelv oktatása:

Az idegen nyelvek terén az angol, német, olasz és orosz nyelvek tanulására van lehetőség tagozatos oktatás keretében is. Az idegennyelvet már első osztálytól tanulhatnak diákjaink. Azok között, akik heti öt órában tanulnak angolt és németet, többen rendelkeznek Junior nyelvvizsgával.

Szabadidős programok:

Meghatározó az intézmény életében, hogy a gyerekek aktív ötletadói és részesei legyenek a mindennapoknak. Ebben és a szabadidős programok összeállításában, szervezésében fontos szerepe van a diákönkormányzatnak. A hagyományos és az új rendezvényeknek ugyanaz a célja: a tanórán kívül is legyenek együtt, érezzék jól magukat és ismerjék meg egymást pedagógusok és tanulók. Ilyen lehetőségek a papírgyűjtés, a Luca-napi vásár teaházzal egybekötve, a tanár-diák fórum, farsang, mikulás. A diszkók, ahol együtt táncolnak vagy éppen krumplit sütnek az „éhezőknek”. Az évente többször megjelenő online iskolaújság az I-deák is a gyerekek munkáját dicséri, amellyel többször értek el országos dobogós helyezést. Részt vállalnak a „házi” vetélkedők szervezésében is. A legsikeresebb rendezvény a gyermeknap - az évek során Családi nappá alakult - amelyen vannak tréfás és komoly akadályokat tartalmazó versenyek, rendőr- és mentőautó bemutatók, az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, beszélgetések, művészeti bemutatók.
Minden tanévben megszervezzük a tanár-diák sportversenyt, általában a a nyolcadikos lányok kosárlabdában, a fiúk labdarúgásban mérhetik össze erejüket tanítóikkal. A tanév végével sem szűnik meg a tanár-diák kapcsolat.

Mindig sok a jelentkező a különféle nyári táborokba: alsós, diákönkormányzati, idegen nyelvi, énekkaros, tánc, sport és művészeti.

További információk iskolánkról Göd város honlapján:

www.god.hu